Ziua Sfantului Valentin are loc in fiecare an pe data de 14 Februarie. In Statele Unite si in alte locuri, peste tot in lumea aceasta, iubiti is daruiesc bomboane, flori, cadouri, toate acestea in numele Sfantului Valentin. Cine este acest Sfant misterios si de unde a provenit conceptul si traditia in tara noastra?
Istoria si povestea zilei Sfantului Valentin este invaluita in mister. Cu toate acestea legenda spune despre acesta ca ar fi fost un preot in timpului celui de-al 3-lea secol in Imperiul Roman. Regele Claudius al 2-lea a decis ca barbatii fara familii sunt soldati mai buni si astfel el interzice casatoria pentru tinerii ce urmau sa mearga la lupte.
Preotului Valentin, i s-a parut o nedreptate si continua pe ascuns ceremoniile de castorie pentru tinerii indragostiti, sfindu-l pe Claudius. Cand actiunile sale vor fi descoperite moartea ii va fi ordonata. De asemenea legenda spune ca in ziua executarii sale, a redat vederea fiicei intemnitatorului si i-a trimis o scrisoare in semn de ramas-bun in care s-a semnat “Your Valentine”. Pentru aceste lucruri este considerat un martir.
Guiley, Rosemary (2001). The Encyclopedia of Saints. “On the morning of his execution, he supposedly sent a farewell message to the jailer’s daughter, signed „from your Valentine.” His body was buried on the Flaminian Way in Rome, and his relics were taken to the church of St. Praxedes.”
Vestigiile au fost pastrate in Catacombele si in Biserica din San Valentino, Roma. A ramas o zona importanta pentru pelerinaj, pana cand vestigiile au fost mutate in Biserica Santa Prassede. Craniul incoronat cu flori, este expus in Basilica Santa Maria din Cosmedin, Roma. Alte relicve sunt expuse in Whitefriar Street Carmelite Church in Dublin, Irelanda.
Sa trecem la partea in care oamenii, astazi sarbatoresc aceasta sarbatoare si de exemplu in Statele Unite, aproximativ 190 de milioane de felicitari sunt trimise anual, fara a mai socoti felicitarile pe care copiii le confectioneaza si le ofera intre ei la scoala.
Statisticile spun ca este o sursa majora a activitatii economice si cumparatorii ating noi recorduri de cheltuieli.
In ultimii ani, romanii sarbatoresc de asemenea precum marea majoritate. Cumparam cadouri, flori,bomboane si sarbatorim pana tarziu in noapte. In Brasov sunt foarte multe localuri care abia asteapta sa petrecem cu ei.
Ziua Sfântului Valentin are loc în fiecare an pe data de 14 Februarie. În Statele Unite și în alte locuri, peste tot în lumea aceasta, iubiți isi dăruiesc bomboane, flori, cadouri, toate acestea în numele Sfântului Valentin. Cine este acest Sfânt misterios și de unde a provenit conceptul și tradiția în țară noastră?
Istoria și povestea zilei Sfântului Valentin este învăluită în mister. Cu toate acestea legenda spune despre acesta că ar fi fost un preot în timpul celui de-al 3-lea secol în Imperiul Roman. Regele Claudius al 2-lea a decis că bărbații fără familii sunt soldați mai buni și astfel el interzice căsătoria pentru tinerii ce urmau să meargă la lupte.
Preotului Valentin, i s-a părut o nedreptate și continuă pe ascuns ceremoniile de castorie pentru tinerii îndrăgostiți, sfindu-l pe Claudius. Când acțiunile sale vor fi descoperite moartea îi va fi ordonată. De asemenea legenda spune că în ziua executării sale, a redat vederea fiicei intemnitatorului și i-a trimis o scrisoare în semn de rămas-bun în care s-a semnat “Your Valentine”. Pentru aceste lucruri este considerat un martir.
Guiley, Rosemary (2001). The Encyclopedia of Saints. “On the morning of his execution, he supposedly sent a farewell message to the jailer’s daughter, signed „from your Valentine.” His body was buried on the Flaminian Way in Rome, and his relics were taken to the church of St. Praxedes.”
Vestigiile au fost păstrate în Catacombele și în Biserica din San Valentino, Roma. A rămas o zonă importantă pentru pelerinaj, până când vestigiile au fost mutate în Biserica Santa Prassede. Craniul încoronat cu flori, este expus în Basilica Santa Maria din Cosmedin, Roma. Alte relicve sunt expuse în Whitefriar Street Carmelite Church în Dublin, Irlanda.
Să trecem la partea în care oamenii, astăzi sărbătoresc această sărbătoare și de exemplu în Statele Unite, aproximativ 190 de milioane de felicitări sunt trimise anual, fără a mai socoti felicitările pe care copiii le confecționează și le oferă între ei la școală.
Statisticile spun că este o sursă majoră a activității economice și cumpărătorii ating noi recorduri de cheltuieli.
În ultimii ani, românii sărbătoresc de asemenea precum marea majoritate. Cumpărăm cadouri, flori,bomboane și sărbătorim până târziu în noapte. În Brașov sunt foarte multe localuri care abia așteaptă să petrecem cu ei.